”Nu este vorba despre nicio desfiintare de spitale. (...) Ministerul Sanatatii nu a propus si nu a avansat un numar de spitale pe care doreste sa le desfiinteze. Avem in schimb un program de rationalizare a spitalelor cu Banca Mondiala, care include mai multe etape”, a spus ministrul.

Acesta a precizat ca etapele prevazute in program vizeaza descentralizarea sistemului medical, proiectul de act normativ fiind in dezbatere publica, si clasificarea spitalelor in patru categorii, asa cum prevede si raportul Comisiei prezidentiale pe tema sanatatii, potrivit NewsIn.

"In urma acestor doua proceduri sigur am putea sa avem reorganizari de spitale in alte categorii de unitati sau institutii, de ingrijire sociala sau centre de batrani, dar care vor fi reorganizate cu implicarea autoritatilor locale, pentru ca acestea sunt cele care stiu nevoia sau necesitatea comunitatii locale", a adaugat Attila Cseke.

Guvernul urmeaza sa inchida 150-200 de spitale din cele aproximativ 450 existente in intreaga tara, iar personalul din unitatile medicale va fi redistribuit, in functie de nevoi. Decizia a fost luata in urma discutiilor cu FMI, au declarat astazi surse oficiale.

"Dureros": Alte masuri de austeritate pentru romani