Conform unui studiu Omnibus privind obiceiurile de consum la romani, reiese faptul ca doar 43% dintre acestia iau micul dejun zilnic. Constiincioase in privinta micului dejun sunt doar persoanele de peste 55 de ani si cele cu o educatie superioara. “Pentru a avea o alimentatie echilibrata zilnic, niciodata nu trebuie sa renuntam la micul dejun, deoarece acesta asigura 20-25% din necesarul energetic recomandat“, avertizeaza Prof. Dr. Gabriela Radulian, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice, in cadrul Institutului National de Diabet "Prof. dr. N. Paulescu".
Din pacate, 25% dintre romani iau micul o data pe saptamana sau chiar mai rar. Acestia sunt in special tinei cu varste cuprinse intre 19 si 24 de ani.
- Ce consuma romanii la micul dejun?
· 6 din 10 romani (majoritatea femei) aleg un mic dejun mai usor si variat, in care includ iaurt, lapte si cereale, sandwich-uri, oua sau branza.
· Doar 16% dintre romani (in special adolescenti si tineri pana in 24 de ani) aleg o gustare rapida la micul dejun, ce consta in produse de patiserie sarate sau dulci, cereale sau sandwich-uri.
- Ce ar trebui sa contina un mic dejun echilibrat?
· produse lactate de tipul: lapte, iaurt, branza - pentru aportul de calciu;
· fructe - pentru continutul de vitamine si minerale;
· pentru aport hidric: suc de fructe, ceai.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Doar 43% dintre romani iau micul dejun zilnic.