Cadrele medicale au facut eforturi mari pentru salvarea jurnalistului, care a transmis din cele mai fierbinti zone ale planetei timp de 10 ani.

Carpenisan se afla internat in stare critica la Terapie Intensiva, la Spitalul Judetean din Timisoara. Jurnalistul a ajuns saptamana trecuta la spital, in urma unei septicemii, iar vineri a intrat in coma. De asemenea, Mile avea nevoie si de sange grupa A2 pozitiv, noteaza Adevarul.ro.

Medicii de la Spitalul Judetean refuza sa faca public diagnosticul, la cererea familiei, insa se pare ca jurnalistul a ajuns la unitatea medicala, saptamana trecuta, cu febra foarte mare, ca urmare a unei infectii.

Apeluri pentru donatii de sange au fost lansate vineri pe retelele de socializare Twitter si Facebook, insa sprijinul oamenilor nu a fost indeajuns pentru salvarea vietii jurnalistului.

Potrivit Realitatea, surse medicale au precizat ca decesul jurnalistului a survenit ca urmare a unui stop cardiacsurvenit in noaptea de duminica spre luni. Directorul Spitalului Judetean din Timisoara, Gheorghe Nodici, a declarat ca medicii se asteptau la decesul jurnalistului, in conditiile in care starea acestuia se agravase. Cadrele medicale au facut totul cu putinta pentru a-l salva, insa septicemia i-a afectat mai multe organe interne, potrivit NewsIn.

Mile Carpenisan
avea 34 de ani si a fost, mai bine de 10 ani, corespondent al posturilor TV Antena 1 si Antena 3, realizand numeroase reportaje din zonele de razboi. In 2008, Carpenisan a devenit freelancer.

Despre Mile, reporterul profesionist, Gica Voicu, fostul coleg de la Antena 1, isi aminteste cu apreciere: „Mile Carpenisan era tipul reporterului occidental ce relata din cele mai fierbinti locuri din lume cu un profesionalism extraordinar. Era un jurnalist care si-ar fi gasit locul la orice televiziune din lume. Era tipul reporterului care se ducea intr-o zona de foc, extrem de periculoasa si de unde reusea sa transmita niste reportaje care ar fi putut fi preluate si de CNN.”


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.