“Traim decenii de impliniri marete in literatura romana”, noteaza cu simt ironic Viorel Dobran. “Bardul de curtea lui Ceausescu, dictatorul care era apelat in versuri „Sa traiti, Maria Voastra!”, este despartit de trei pozitii de Corneliu Vadim Tudor, al patrulea scriitor roman, conform sondajului amintit”.

Conform Jurnalului National, clasamentul CURS este deschis de Adrian Paunescu, care conduce detasat cu 30,7%, urmat de Mircea Cartarescu - 10,5%, Mircea Dinescu - 5,7%, Corneliu Vadim Tudor - 4%, Ana Blandiana - 3,8%, Ion Cristoiu - 3,2%, Octavian Paler - 2,3%, Dan Puric - 2,1%, Pavel Corut - 1,9%, Andrei Plesu - 1,9%, Stelian Tanase - 1,7%, Grigore Vieru - 1,5%, Fanus Neagu - 1,5%, Marin Sorescu - 1,3%, Gabriel Liiceanu - 1,1%, Domokos Geza - 1,1%, Alexandru Paleologu - 1,1% si un altul (sub 1%) - 24,6%.

“Mircea Cartarescu se afla pe pozitia secunda in aprecierea publicului, probabil gratie tabletelor pe care le mai publica prin ziare si nu <<Orbitorului>>”, noteaza Viorel Dobran. Si am putea poate aduga ca, Mircea Cartarescu s-a bucurat de o mediatizare serioasa din partea editurilor care l-au publicat, numele sau devenind astfel rezonant.

“Chiar daca nu prea a mai scris nimic de la revolutie incoace, Mircea Dinescu (n.r. aflat pe locul 3) a ramas mai degraba poet decat un analist politic alungat de Basescu de la mitinguri electorale”, observa de asemenea Dobran.

Sondajul CURS a fost realizat in perioada septembrie-octombrie pe un esantion de 1.602 su-biecti. Din totalul esantionului, 32% de respondenti au indicat un nume, iar 68% nu au indicat nici unul.