"In intervalul mentionat va ploua in toate regiunile", iar in Oltenia, Muntii Banatului, Carpatii Meridionali si Subcarpatii Getici, cantitatile de apa vor depasi local 25-30 l/mp si izolat 50-60 l/mp, a anuntat astazi Administratia Nationala de Meteorologie (ANM)
  • Pericol de inundatii pe Caras, Nera, Cerna, Jiu si afluentii Oltului inferior
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor avertizeaza cu cod galben si asupra posibilitatii producerii de inundatii in localitati din sud-vestul tarii, dupa depasirea cotelor de atentie pe rauri din bazine hidrografice Caras, Nera, Cerna, Jiu si afluentii Oltului inferior. Atentionarea este valabila de luni, ora 13:00 pana miercuri, ora 16:00, iar judetele afectate sunt Caras-Severin, Timis, Mehedinti, Hunedoara, Gorj, Dolj, Valcea si Olt.

"La nivelul dispeceratelor A.N. Apele Romane de la nivelul Directiilor de Apa Jiu, Olt, Banat, s-a impus starea de vigilenta si monitorizarea 24 ore din 24 a situatiei hidrologice, precum si pregatirea materialelor si mijloacelor de interventie operativa", a anuntat administratia.