“Sex si Perstroica” poate sa furnizeze chiar, raspunsuri cu privire la recentele evenimente moldave, care au tinut prima pagina a ziarelor in lume, si anume revolta tinerilor basarabeni din primvara. La 20 de ani de la caderea comunismului din tarile blocului estic, Republica Moldova poate sa spuna abia acum ca este condusa de un guvern democrat.

„De ce a esuat Moldova in apropierea ei fata de Romania, «tara-sora»? Cum s-a ajuns, in tara cea mai cuminte si mai saraca din Europa, la incendierea Parlamentului si a Presedintiei? De ce Republica Moldova este singura tara est-europeana si republica ex-sovietica guvernata timp de opt ani de un partid cu titulatura de «comunist»? Am incercat sa raspund la acestea dar si multe alte intrebari ca scriitor si jurnalist, nicidecum ca istoric ori politolog, de aici inevitabila marja de subiectivitate”, noteaza autorul cartii. Totusi, demersul sau nu trebuie privit ca un discurs de factura istorico-politica, pentru ca autorul isi lasa in aceasta carte o parte din experientele si din trairile proprii, o modalitate de a ajunge la sufletul cititorului care se imagineaza astfel, alaturi de tinerii din Piata Biruintei, sustinatori ai schimbarii numita "Perestroika".


Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului "Sex si Perestroika", memoriile unui intelectual moldovean despre schimbare.