"Cea mai mare problema este in sectiile de Anestezie si Terapie Intensiva, unde, acum, numarul medicilor este de doua ori mai mic decat acum trei ani. Sunt in jur de 30 de medici, care nu fac fata numarului mare de operatii, de pacienti care trebuie ingrijiti, desi lucreaza zi si noapte", a mai declarat directorul spitalului, dr. Mircea Beuran.

Potrivit managerului Spitalului Floreasca, posturile ramase libere sunt blocate, potrivit legii, si nu pot fi ocupate decat in conditii de exceptie. "Deocamdata, nu putem debloca posturile, iar numarul medicilor care pleaca din tara este in continua crestere. Numai in acest spital, in ultimii 10 ani, au plecat sute de doctori, din cauza salariilor mici", a mai spus Mircea Beuran.

Potrivit Legii salarizarii unice, coeficientii maximi din grila ai medicilor primari au fost majorati la 5,25, de la 5,1 salarii minime, in timp ce coeficientul maxim al managerului de spital a ramas la 6,8 salarii minime in sistemul bugetar.

O asistenta medicala cu studii superioare va castiga, la fel ca si in vechea varianta a proiectului Legii unitare, intre 1,5 si 3,3 salarii minime, iar un medic stagiar, 1,9 salarii minime.