Social 28 August 2009 18:05
Oficiul Registrul National al Informatiilor Secrete (ORNIS) si Ministerul Afacerilor Externe (MAE) sunt institutiile de stat care au in grila cele mai mari salarii, de 15.130 lei, respectiv 14.615 lei, potrivit unui document transmis sindicatelor de Ministerul Finantelor Publice (MFP).
In document se precizeaza ca "unele functii la Ministerul Afacerilor Externe sunt prevazute cu salarii in valuta, exprimate in lei, fara a avea un corespondent cu functiile utilizate in tara". De asemenea, functiile de conducere nu includ indemnizatii de conducere, iar sporurile nu sunt introduse in salariu, arata NewsIn.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) se afla pe pozitia a treia in clasamentul institutiilor bugetare dupa valoarea celui mai ridicat salariu acordat, de 11.733 lei. Pe locul patru dupa salariul maxim anuntat in grila este Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri, cu 11.665 lei, urmat de Curtea Constitutionala, unde salariul maxim este de 11.350 lei.

Presedintele Romaniei are un salariu de 9.555 lei, la Camera Deputatilor, Senatul Romaniei, Cancelaria Primului-Ministru si Consiliul Concurentei, cel mai mare salariu acordat este de 8.817 lei, in timp ce la Ministerul Turismului, salariul maxim este de 8.563 lei.

Cel mai mare castig salarial la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) este 7.643 lei, identic celui salariului maxim acordat la Academia Romana.

Agentia Nationala de Integritate
(ANI) are in grila un salariu maxim de 4.863 lei, la Serviciul de Paza si Protectie (SPP), salariul maxim este de 2.325 lei, iar la Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), acesta este de 2.160 lei.

Potrivit aceluiasi document, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii acorda un salariu maxim de numai 1.650 lei.


Zece institutii bugetare au in grila salarii minime sub 600 lei

Salariul minim acordat in zece institutii bugetare se afla sub nivelul salariului minim stabilit la nivel national, de 600 lei. Este vorba de Ministerul Apararii Nationale - unde salariul minim este de 536 lei, Cancelaria Primului-Ministru, Ministerul Sanatatii, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale si Ministerul Transporturilor si Infrastructurii - au in grila un salariu minim de 563 lei, Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National - salariul minim este de 578 lei, Ministerul Educatiei - 590 lei, Ministerul Turismului - 595 lei, Academia Romana si Ministerul Tineretului si Sporturilor - 599 lei.

In schimb, cel mai mare salariu minim se afla in grila Avocatului Poporului, de 3.028 lei, insa institutia are doar sase posturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.