Reprezentantii Ministerului Educatiei sustin ca aceste studii sunt recunoscute, intrucat specializarile au autorizatie provizorie de functionare, desi incalca Legea Calitatii Educatiei in privinta acreditarii.

Singurii studenti cu probleme vor fi restantierii, pentru ca desi lichidarea invatamantului neacreditat nu se va face brusc, acele specializari nu vor mai putea scolariza.

„Am atentionat universitatile sa-si acrediteze si sa-si evalueze specializarile. Daca nu vor face asta, specializarile in neregula vor fi lichidate. Lichidarea nu va fi insa brusca, toti studentii isi vor finaliza studiile, iar diplomele le vor fi recunoscute“, a explicat Alexandru Popovici, directorului pentru acreditare din cadrul Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS).

El a mai adaugat, potrivit Adevarul, ca singura problema este pentru cei care raman cu restante. Pentru ca specializarea nu va mai scolariza, in cazul in care va fi lichidata de minister, acestia vor fi nevoiti sa-si finalizeze facultatea la alte universitati cu specializarile respective autorizate sau acreditate. Cel mai probabil, ei vor fi testati inainte de a fi acceptati, in functie de universitatea respectiva.