"Laboratoarele Organizatiei Mondiale a Sanatatii au trimis catre toate laboratoarele producatoare de vaccin pulpa vaccinala, adica tulpina virusului. Institutul Cantacuzino a cultivat pulpa vaccinala si din aceste culturi s-au facut preparatele de vaccin, care urmeaza sa fie testate", a precizat Molnar, relateaza NewsIn.

Potrivit secretarului de stat, primul lot de vaccin impotriva gripei porcine pentru populatia din Romania va fi gata, cel mai devreme, la sfarsitul lunii noiembrie. Vaccinarea populatiei va putea incepe, astfel, in decembrie.

Institutul Cantacuzino are capacitatea de a prepara peste sapte milioane de doze de vaccin, in trei transe, potrivit autoritatilor sanitare.
Primele teste pe subiecti umani ale vaccinului contra gripei porcine au inceput, la sfarsitul lunii iulie, pe 540 de voluntari, la o clinica din Melbourne si una din Adelaide, Australia, iar primele rezultate clinice vor fi concludente la sfarsitul lunii septembrie.

Totodata, in SUA, la sfarsitul lunii iulie, se cautau mii de voluntari pentru a incepe testele clinice ale vaccinurilor experimentale impotriva virusului A/H1N1, potrivit Institutului National pentru Alergii si Boli Infectioase (NIAID).

Alte trei cazuri de gripa porcina au fost depistate in Romania, bilantul total a ajuns la 225

Numarul pacientilor diagnosticati cu gripa porcina in Romania a ajuns la 225, de ieri pana astazi fiind confirmate trei noi cazuri, potrivit ultimei centralizari a Centrului European de Prevenire a Bolilor (ECDC).

In ultimele 24 de ore, in tarile UE, cele mai multe cazuri noi de infectare cu A/H1N1, 557, au fost confirmate in Germania, unde numarul total al pacientilor cu gripa porcina a ajuns la 9.970.

De la aparitia virusului, in Europa au fost depistate peste 33.370 de cazuri si au murit de gripa porcina 53 de persoane, potrivit ultimelor date centralizate de ECDC. Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 din Romania a fost confirmat pe 23 mai, la o tanara intoarsa din SUA.

Specialistii estimeaza ca la toamna, odata cu racirea vremii, incidenta bolii va creste semnificativ.

Noul virus a fost semnalat, pentru prima data, la sfarsitul lunii martie, in Mexic, iar OMS a decretat pandemie pe 11 iunie. Boala s-a extins "cu o viteza fara precedent", potrivit organizatiei, care a subliniat ca "in cursul pandemiilor precedente a fost nevoie de peste sase luni ca virusurile gripale sa se propage asa cum a facut virusul A/H1N1 in mai putin de sase saptamani.