Proba a fost sustinuta la matematica de elevii cei care au terminat profilul real, si la istorie sau geografie, de ceilalti. Subiectele erau cunoscute, ele fiind postate pe site-ul ministerului inca din martie. Au fost pregatite 300 de subiecte, dintre care, in aceasta dimineata au fost extrase trei, respectiv 48, 21 si 72, informeaza NewsIn.

La istorie si geografie nu au fost pregatite numai subiecte referitoare la Romania, ci si din geografia si istoria altor state membre UE. La geografie, subiectele au continut harti sau grafice si intrebari tip grila, de tipul „prezentati doua argumente care sa sustina afirmatia <Campia Transilvaniei nu este o unitate de campie>”.

La istorie, pe langa eseu, subictele porneau de la citate din surse ca Le Figaro din aprilie 1876, o “Enciclopedie ilustrata de istorie universala” sau “Letopisetul Tarii Moldovei” de grigore Ureche.

Examenul va continua in zilele de 1 si 2 iulie, iar rezultatele vor fi afisate pe 5 iulie. Eventualele contestatii vor putea fi depuse tot pe 5 iulie, iar rezultatele finale, care vor lua in calcul si contestatiile, vor fi afisate pe 9 iulie.