Aproximativ 200 de homosexuali, travestiti si lesbiene au participat sambata la marsul gay pentru libertate si toleranta, inceput in jurul orei 17, in zona Unirii. Manifestantii au fost escortati pe parcursul marsului de un numar aproape la fel de mare de jandarmi, insa evenimentul nu s-a soldat cu niciun incident.

Printre multitudinea de tineri indragostiti s-au aflat si membrii ai Parlamentului European, ambasadori si personalitati politice straine, majoritatea homosexuali declarati care detin functii importante in statele din care fac parte. Printre cei veniti special in Romania pentru a sprijini comunitatea homosexuala i-am recunoscut pe ambasadorii Olandei (Jaap L. Werner), Suediei (Mats Aberg), Marii Britanii (Robin Barnett) si Cehiei (Petr Dokladal), pe europarlamentarii Michael Caschman din Marea Britanie si Michel Teychenne din Franta, precum si un reprezentant din partea Human Rights din New York.

Politicienii romani nu s-au lasat insa “impresionati” de gestul omologilor lor din strainatate.

“Vrem sa le multumi tuturor politicienilor romani pentru sustinere, pentru participare si pentru mesajele transmise”, a declarat ironic Florin Buhuceanu, presedintele ACCEPT.

“E nevoie de curaj si nu se mai poate ca un asa numar mare de securitate sa fie prezenta la un mars pentru drepturile omului. Noi nu cerem altceva decat drepturi egale cu cele ale heterosexualilor. Mebrii PE si ambasadorii aflati alturi de noi se afla aici pentru a le arata politicienilor nostrii ce inseamna adevarata democratie”, a mai comentat presedintele ACCEPT.


"UE va lupta pana cand homosexualii vor avea drepturi"
Reprezentantii asociatiei ACCEPT, alaturi de comunitatea LGBT au transmis un calduros salut romanilor si un "ne vedem cu bine si la anul, pana cand vom avea drepturi egale".