Imbracati in costume populare, sau in tricouri haioase, dar toti binedispusi si pusi pe facut carnati, concurentii s-au intrecut in a amenaja cele mai originale si mai frumoase mese, relateaza NewsIn.
Carnaciori incolaciti pe carute din lemn in miniatura, crengi verzi din care atarnau ardei si bucati de slanina, "carnati la cep", gustari calde si reci, mai dulci sau mai amare, pentru toate gusturile, toate au facut deliciul vizitatorilor. Dupa o tura printre mese, turistii veniti sa guste din bunatatile expuse au plecat mai mult decat binedispusi si dornici sa revina.
Aroma dulceaga sau picanta a carnatilor, combinata cu gustul palincii si dorinta de a castiga, i-a tinut pe concurenti in priza pana spre orele dupa-amiezii, cand le-a venit randul sa fie premiati.
Organizatorii au premiat anul acesta atat echipe de adulti, cat si de tineri, juniorii evenimentului fiind cativa copii de clasele a III-a si a IV-a. Printre castigatori se numara cei din "cea mai vesela echipa", de la "cea mai frumoasa masa", cu "cel mai original nume" - echipa de la GospCom cu numele "Carnat la cep", "Maestrii traditiei", precum si "cea mai eleganta echipa".
La cateogoria "cea mai eleganta" echipa premiantii sunt "Veteranii Casei Dansului", doua echipe de fapt, care au amenajat o adevarata bucatarie, cu ustensile si fotografii autentice pentru acest eveniment. Ei au preparat un carnat autentic secuiesc, cu mai putine condimente si un Happy Colbast (carnatul vesel), cu numeroase ierburi si paprica. Toate acestea le-au facut pe muzica.
Marii castigatori, care vor pleca la Parada Carnatilor din Bekescsaba, Ungaria, sunt din echipa Pensiunii Eniko, din comuna Cernat.
Anul acesta, Parada Carnatilor a fost deschisa de ministrul turismului, Elena Udrea, care a gustat din palinca si carnatii preparati la mesele concurentilor. Acesteia i-au placut niste carnati picanti, dupa cum aprecia dupa o tura printre echipe, ea fiind obisnuita cu carnatii de Plescoi din Buzau.
Cu ocazia prezentei sale la Parada Carnatilor, Elena Udrea si-a manifestat speranta ca turismul de eveniment va prinde tot mai multe teren, atat in zona aceasta cat si in restul tarii.
Unul dintre organizatorii Paradei, directorul Asociatiei Intreprinzatorilor Mici si Mijlocii din Covasna, Vajda Lajos, a afirmat ca la Parada au fost vandute pesze 700 de bilete, asta pana la ora 13, dupa care vizitatorii au avut acces liber, in total fiind vorba despre aproximativ 2.500 de oameni.
Biletul a costat 10 lei, din care se primea o banderola de intrare, o bere si o bucata de carnat. Juriul care a stabilit castigatorii a fost format din specialisti, bucatari si oameni de afaceri, fiecare analizand si gustand cate o bucata de carnat de 50 de centimetri. Din partea organizatorilor au fost asigurate 10 kg de carne, membrana de umplut carnatii, plus ligheane, iar concurentii adaugau ingrediente si condimente diverse, dupa reteta si dupa gust.
Parada Carnatilor are loc in cadrul Zilelor Turismului Covasnean, organizate de ASIMCOV, Consiliul Judetean Covasna, Asociatia pentru Dezvoltarea Turismului in Covasna si Consiliul Local Sf.Gheorghe.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 2.500 de oameni s-au inghesuit la Parada Carnatilor din Sf.Gheorghe.