"Sunt multumita ca ministerul a reusit sa aduca aceste tichete de vacanta. Ele sunt pe piata, se cumpara. Inca nu sunt foarte bine mediatizate, inca nu se stie ca pot fi achizitionate si mai e o problema, care m-a nemultumit si sper sa se rezolve: exista o disputa, o competitie intre operatrii de turism, entitatile emitente si hotelieri pe comisionul care se practica in aceste tichete", a declarat Elena Udrea, relateaza NewsIn.

Ministrul Turismului a subliniat ca ordonanta tichetelor de vacanta a fost promovata pentru a sprijini dezvoltarea turismului si a veni in intampiarea si avantajul angajatilor. "Daca tot au reusit sa obtina ceva in plus, prin aceste tichete, cred ca nu trebuie sa intinda coarda si sa-si tempereze tentatia, de altfel fireasca, de a castiga cat mai mult", a adaugat aceasta, referindu-se la disputele pe comisioane.

Elena Udrea a inaugurat sambata la Sf. Gheorghe cea de-a saptea editie a concursului gastronomic "Parada Carnatilor" si i-a anuntat pe participantii la acest eveniment ca ministerul s-a tinut de promisiunile facute fata de Covasna si Harghita, la care participa 70 de echipe de concurenti.

Cu aceasta ocazie, ministrul a anuntat ca si-a respectat promisiunea de a angaja un consilier turistic pentru zona Covasna-Harghita, acesta fiind Olosz Szabolcs, dar si pe cele referitoare la alocarea unor fonduri pentru dezvoltarea turistica a zonei. Ea si-a manifestat speranta ca turismul de eveniment sa fie organizat cat mai des, aici si in toata tara, si astfel sa creasca potentialul turistic. Elena Udrea s-a plimbat printre invitati, a fost servita cu palinca si s-a intretinut cu membrii echipelor participante la concurs.