Programul se adreseaza elevilor de 15 - 18 ani, iar participantii s-au intrecut in creativitate si spirit antreprenorial. Testul cel mai greu pentru participantii din 21 de licee a fost adaptarea – echipele s-au format aleator, iar tinerii au folosit toate abilitatile lor de lucru in echipa pentru a gasi solutia pentru o tema cu totul noua, in timp record si cu acces limitat la resurse.

Tema de lucru - conceperea unui produs sau serviciu care utilizeaza tehnologia mobila pentru o educatie moderna – a fost secreta pana in ultimul moment, dar participantii au putut suplini lipsa de cunostinte cu sprijinul angajatilor voluntari Nokia Romania, care care au ajutat echipele cu informatii si sfaturi. Elevii nu au dus lipsa de inspiratie si au propus solutii ca o librarie virtuala accesibila direct de pe mobil, un portal web de pe care elevii sa poata accesa manualele folosind mobilul, scapand de "povara" ghiozdanului, pixul care iti recunoaste scrisul si multe altele.

Cea mai viabila si ingenioasa idee a apartinut lui echipei formate din David Ovidiu Oprea, Alexandru Pintea, Cristina Zanc si Andreea Busta si se numeste JunyPhone: un telefon dedicat copiilor cu o multime de utilizari speciale – raspunde la intrebarile copiilor, e un dictionar usor de utilizat, cu lectii de scris si citit, are butoane speciale pentru apelat parintii chiar si de catre cei mai mici si le poate vorbi, fie ca spune o poveste la culcare sau ca explica bunele maniere.

"Multi dintre angajatii nostri din Cluj s-au implicat in acest proiect, ca si voluntari, contribuind in acest mod la implementarea proiectului", a declarat John Guerry, Director General Nokia Romania.

Premiul cel mare, acordat de Nokia, a constat in cate un telefon mobil pentru toti castigatorii locului I, care vor participa de asemenea la scoala de vara Economics for Leaders, Poiana Brasov 2 – 8 august, printr-o bursa JA Romania.

Innovation Camp face parte dintr-un program realizat de Junior Achievement in parteneriat cu Nokia la nivel international si se desfasoara si in Olanda, Suedia, Norvegia, Italia si Danemarca.