Femeile supraponderale sint mult mai predispuse la micsorari de salariu decit colegele lor mai slabe, arata un studiu realizat la New York University. Autorii cercetarii au concluzionat ca, in cazul femeilor, depasirea greutatii normale - mai ales daca e vorba de persoane mai scunde - duce la o scadere a veniturilor si a respectului de care se bucura la locul de munca.

Sociologul Dalton Conley afirma chiar ca o crestere a masei corporale cu 1% duce la o micsorare a veniturilor cu 0,6% si la o scadere a respectului cu care este tratata la serviciu cu 0,4%. In acelasi timp, unei femei care se ingrasa i se micsoreaza considerabil sansele de a se marita, precum si pretentiile: scade statutul social al viitorului sot si venitul acestuia. Conform aceluiasi studiu, la barbatii care depasesc greutatea normala nu s-a observat nici un fel de efect in ceea ce priveste salariul sau felul in care este tratat la serviciu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.