Luni, Tribunalul Hunedoara a judecat apelurile formulate de Autoritatea Nationala a Vamilor Bucuresti prin Directia Regionala pentru Accize si Operatiuni Vamale Craiova si Nicolae Mischie impotriva sentintei penale nr.420/2008 pronuntata de Judecatoria Deva, transmite corespondentul NewsIn. Potrivit judecatorului Mihaela Timisan, instanta a admis ca fondate apelurile introduse.

"Fata de Nicolae Mischie s-au stabilit urmatoarele pedepse - doi ani inchisoare pentru infractiunea de folosire de acte falsificate la autoritatea vamala (...) si pedeapsa complementara a interzicerii pe timp de doi ani a drepturilor prev.de art.64 al.1 lit.a,b si c Cod penal ; - doi ani inchisoare pentru infractiunea de inselaciune (...) - doua luni inchisoare pentru infractiunea de fals in declaratii (...). In baza art.33 lit.a, 34 lit.b si 35 al.1 Cod penal s-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de doi ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii pe timp de doi ani a drepturilor prev.de art.64 al.1 lit.a,b si c Cod penal. A inlaturat aplicarea art.86/1, 86/2, 86/3 si 86/4 Cod penal privind suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere. In baza art.81 si 82 Cod penal, a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei rezultante de doi ani inchisoare pe un termen de incercare compus din durata acesteia, la care se adauga un interval de timp de doi ani”, a declarat judecatorul Mihalea Timisan.

Decizia Tribunalului Hunedoara poate fi atacata prin recurs in termen de zece zile, nefiind definitiva. Recursul va fi judecat la Curtea de Apel Aba Iulia.

Liderul PNG Gorj, Nicolae Mischie, a fost condamnat, in data de 18 martie 2008, de Judecatoria Deva, la trei ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru savarsirea infractiunii de folosire de acte falsificate la autoritatea vamala, inselaciune in forma continuata si fals in declaratii. Mischie este acuzat ca, in perioada in care a fost presedintele Consiliului Judetean Gorj si lider al PSD Gorj, a introdus ilegal in tara doua autoturisme pe care le-a inregistrat pe o firma care nu exista la acea vreme. In plus, prin sentinta Judecatoriei Deva, Nicolae Mischie a fost obligat la plata unor despagubiri catre statul roman in suma de 32.659,60 lei si la plata sumei de 1.000 lei reprezentand cheltuieli judiciare.