Social 2 Aprilie 2009 03:53
Pacientii romani sunt printre cei mai putin informati din Europa, n timp ce Danemarca ocupa primul loc, urmata de Germania si Finlanda, potrivit unui raport publicat marti la Bruxelles.
Astfel, România se claseaza departe de tari precum Ungaria - pe locul sapte, Slovenia, pe noua, Slovacia, pe zece, Cehia, pe 19, sau Polonia, pe 25. „Pacientii români nu sunt informati si nici nu sunt implicati în luarea deciziilor”, potrivit documentului european. Acelasi raport prezinta si solutii pentru îmbunatatirea situatiei actuale. Astfel, informatia este un pas initial important. „Alfabetizarea” pacientilor cu privire la drepturile lor fiind esentiala. Alte pârghii necesare pentru ca pacientii sa devina propriu-zis activi în sistemul de sanatate constituie urmatorii pasi. Raportul arata ca pacientii români au nevoie de un sistem de informare online sau prin telefon, 24 de ore din 24, precum si cataloage cu numele medicilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.