In lungul post al Pastelui, apreciem si mai mult verdeturi precum urzica, spanacul si stevia, verdeturi care apartin bucatariei romanesti traditionale. Poate ca nu au un nume sofisticat sau cu rezonanta exotica precum cele pe care le gasim in supermarketuri, insa beneficiile pe care consumul acestor verdeturi le poate aduce starii noastre generale de sanatate sunt de nepretuit. Sunt eficiente si in dietele de slabire, datorita valoarii energetice redusa. De asemenea, purifica sangele, reducand nivelul colesterolului . Iata de ce aceste 3 minuni ale naturii nu trebuie sa lipseasca din cura noastra de detoxifiere:

  • Urzica -Nu degeaba credeau bunicii nostri ca urzica reprezinta leacul pentru aproape orice suferinta. Chiar daca nu pare o planta atat de “prietenoasa”, urzica este cunoscuta ca o planta cu efecte tamaduitoare remarcabile datorita continutului sau ridicat de saruri minerale: magneziu, potasiu, calciu, nitrati si de vitamine: A, B2, C, K. Ajuta totodata la tratarea alergiilor, in acest caz fiind recomandat consumul sau sub forma de ceai.

  • Spanacul -Nu doar Popeye marinarul poate deveni invincibil dupa o portie zdravana de spanac. Spanacul contine o cantitate importanta de fibre, vitamine: A, C, B1, B2, B6, E, K, acid folic, antioxidanti si fier, ceea ce conduce la fortifierea capacitatii fizice a organismului si la remineralizarea acestuia. Ca si urzica, spanacul poate fi consumat cu incredere de catre persoanele care doresc sa slabeasca, avand o capacitate calorica redusa (18 calorii/ 100 de grame). In jurul acestei plante pluteste un mit care inca nu a fost spulberat, acela ca reprezinta planta cu cea mai mare cantitate de fier.