Ceremonia religioasa a avut loc luni, la pranz, la Biserica cu ceas din centrul municipiului Tulcea. Desi luni pana in momentul plecarii cortegiului funerar de la biserica in zona a fost foarte multa lume, putini tulceni au intrat in biserica sa-l vada pe Emil Laghia.

Pelerinaj la un sicriu inchis

Sicriul in care se afla corpul neinsufletit al chitaristului era inchis. Familia a luat decizia sa inchida sicriul din motive lesne de inteles, daca avem in vedere faptul ca de la moartea lui Emil Laghia si pana la inmormantare a trecut o saptamana, timp in care cadavrul a zacut intr-o balta de sange in apartamentul in care acesta a fost omorat de concubina sa, Elena Ignat.

Spre surprinderea apropiatilor lui Emil Laghia, care se asteptau ca la inmormantarea lui sa participe foarte multa lume si sa se manifeste o imensa emotie din partea fanilor acestuia si ai trupei "Compact", lucrurile nu au stat asa. Motivele acestei stari de lucruri aveam sa le aflam de la persoanele care s-au aflat in apropierea chitaristului.
In urma cu mai bine de un deceniu, chitaristul a intrat in conflict total cu parintii si cu prietenii, intrucat acestia nu au acceptat prezenta Elenei Ignat in anturajul sau.

Parintii lui Emil, oameni simpli din municipiul Tulcea, au vazut inca din primii ani ai relatiei fiului lor cu Elena Ignat in aceasta o piaza rea pentru copilul lor. "Lala", cum este cunoscuta Elena Ignat, o femeie frumoasa, a reusit sa-i ia mintile lui Emil, spunea la inmormantare tatal chitaristului. Din cauza concubinei, Emil Laghia ar fi dat in patima betiei. Am aflat ca Lala il tinea sub papuc pe chitarist si cu prilejul turneelor intreprinse de trupa "Compact". Ea participa la toate turneele, se imbata si cerea continuu bani de la Emil pentru a cumpara bautura. Daca nu primea de baut, Lala facea scandaluri pana cand membrii trupei ii satisfaceau cererile.

Dragostea care ucide

Desi Emil era umilit in public continuu de concubina sa, el nu a parasit-o niciodata din momentul in care s-a indragostit de ea. Nu a plecat din apartamentul de pe strada Podgoriilor din Tulcea, apartament unde a fost omorat de Lala, nici dupa ce a fost pe punctul de a fi omorat, tot cu cutitul, in urma cu cateva luni. Atunci a intervenit un vecin care l-a scos pe chitarist din mainile concubinei si l-a dus la spital, iar medicii i-au salvat viata.

Cert este ca in ultimele luni atat Emil Laghia, cat si concubina sa Elena Ignat umblau numai beti. Beau atat de mult incat ajunsesera sa doarma prin baruri. Acesta pare sa fie motivul care i-a indepartat pe fani de chitarist si astfel inmormantarea sa a starnit numai curiozitate... Dar despre morti numai de bine. Dumnezeu sa-l ierte!