Blogul este de altfel locul de unde aflam cele mai multe lucruri despre Daiana, o tanara artista care s-a specializat in design-ul de obiecte si decoratiuni pentru copii.
I s-au parut atat de urate obiectele pentru copii existente pe piata, astfel incat, ceea ce parea la inceput ca fiind doar o idee trecatoare sau o revolta proprie fata de lumea standardizata a lui Disney, s-a dovedit a fi in final o afacere care creste pe zi ce trece. Iar acest lucru a fot posibil cu ajutorul comunicarii prin intermediul blogului, unde Daiana Prundurel a avut posibilitatea de a se afirma si a se exprima exact asa cum este.

S-a vorbit mult despre blog ca afacere, despre faptul ca pasiunea de a scrie pe blog poate aduce si bani in functie de numarul de vizitatori pe care ii poate avea un blogger sau notorietatea parerilor exprimate de el.

Nu s-a adus insa prea mult in discutie potentialul imens pe care il are aceasta forma de socializare, ca unealta de PR si publicitate, de autoafirmare pana la urma. Pentru Daiana, ca si pentru alti creatori, blogul a insemnat posibilitatea de a-si prezenta creatiile si de a oferi idei pentru eventuali cumparatori sau colaboratori.

La inceput, cand Daianei i-a venit idea de a picta gratis gradinita fetitelor ei, arta sa era inca doar o pasiune, iar Daiana parea sa repete experienta deja devenita mit a artistului fara resurse financiare, gata sa faca orice pentru pasiunea sa, fara sa astepte ceva in schimb.

"Totul a inceput din momentul in care mi-am facut blogul"

"In momentul ala, nici nu o simteam ca pe o afacere. Ma gandeam asa, cand si cand cum sa mai pictez cate un tablou. Dar nu m-am descurajat", marturiseste Daiana Prundurel. Mai apoi, a scris si revista Burda despre gradinita pictata de ea si despre acele imagini dedicate copiilor si care razbat chiar dintr-un suflet sensibil conectat inca la acea lume inocenta si plina de culoare. Nu a fost insa suficient pentru ca Daiana sa capete vizibilitate.


"Mi-am facut blogul, mai mult despre fetitele mele, mai de suflet. Totul a inceput deci, din momentul in care mi-am facut blogul si m-a sunat o clienta de la Baby Expo, care mi-a zis ca vrea sa ii fac camera baietelului. Dupa ce i l-am pictat pe Ben Ten i-am propus sa facem ceva mai personal pentru copii, ceva magic care nu s-ar fi demodat peste ani. Apoi am inceput sa decorez si mobilier pentru camera de copii", povesteste Daiana.

"La inceput pictam personajele lui Disney si nu aveam pretentii ca eu sunt artista si vreau sa am proiecte de autor. Acum sigur, am ajuns sa fac <<proiecte de autor>>", iar mandria aceasta de a putea crea si nu de a copia, il caracterizeaza pe orice artist.

"Sunt multi oameni care nu apreciaza insa faptul ca ceea ce fac este unicat, este personalizat si nu inteleg nimic din asta. Acum insa am liberatatea de a alege si eu. Nu mai accept sa mi se impuna ceva. Le explic parintilor urmatorul lucru: Desenele animate pentru copii sunt exact modelele care noua ne-au traumatizat tineretea. Nu trebuie sa respecti un anume tipar, pentru ca suntem ca degetele unei maini si asa diferiti cum suntem, fiecare suntem valorosi si frumosi . Asta am incercat sa le spun parintilor, ca daca le ofera copiilor Barbie si printesele Disney, copilul o sa spuna ca asta este lumea lui. Nu trebuie sa le impunem niste modele, trebuie sa vedem ce le place lor, nu ce ne place noua".

"Acum fac trei propuneri pentru client si daca ii place ramene asa, daca nu, le recomand alti artisti"



Iar vraja pe care o au decoratiunile si obiectele pe care le face Daiana a avut putere si asupra celor care au votat-o la concursul Tchibo "Inspira prin gestul tau". A ajuns sa participe la acest concurs tot prin intermediul vizibilitatii pe care i-a dat-o blogul. Iar acum, Daiana se numara printre nominalizatii de la RoblogFest, la sectiunile "Blog de brand/produs" si "Blog de design/creatie".


Si nici profilul standard al comerciantului nu este neaparat un imperativ al succesului.

O recunoastem deja pe Daiana pe piata obiecteleor pentru copii, prin culorile sale, prin bulinele ei. Iar aceasta eticheta nu a fost construita prin cine stie ce starategie de publicitate, ci cu ajutorul sinceritatii si increderii in frumos.

"Mi-am dat seama ca daca nu as fi fost atat de visatoare, nu as fi putut sa razbat. Probabil ca m-as fi inchis in mine si as fi ajuns sa lucrez int-un birou unde as fi fost toata viata nefericita si neimplinita. Pana la urma le-am facut pe toate. Chiar trebuie sa intelegeti ca nu a fost usor, dar ca acum , privind in urma pot sa zic ca am invatat cate ceva si ca fiecare experienta ma ajuta. Iar cu ce fac acum, sigur ca o sa mearga bine", spune cu optimism Daiana.

In imagini, obiecte pentru designul ambiental, de Daiana Prundurel


Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 'Nu trebuie sa fii nebun ca sa iti dai seama ca poti sa iti tragi seva din universul copiilor'.