Piesa are in distributie o echipa de actori tineri si este realizata cu mobilizare mare de forte, asa cum a precizat pentru NewsIn directorul Teatrului Odeon, Dorina Lazar. "E un spectacol care a fost realizat cu mare efort, adunand o echipa valoroasa, de peste 20 de actori, printre care foarte multi tineri, si care dureaza mai mult decat este obisnuit publicul la noi, adica peste trei ore. Repetitiile au inceput in octombrie, anul trecut. Lansez o invitatie catre toti iubitorii de teatru: sa vina sa vada acest spectacol grandios", a spus Dorina Lazar.

Cautarea fericirii, a nemuririi si a luptei cu imposibilul sunt ingredientele povestii ce l-a atras pe Galgotiu. “Ceea ce ma atrage, ceea ce m-a atras sa fac Ghilgamesh pe o scena de teatru, ceea ce mi s-a parut enorm de seducator in prima poveste scrisa a lumii, povestea in care cineva cauta fericirea, se ia la bataie cu imposibilul, apoi e tulburat de moarte si vrea nemurirea, vrea mereu ceva imposibil, ceea ce m-a atras e posibilitatea de-a trai sau de-a retrai pe scena un vis al omenirii, unul dintre visele pe care le avem in noi, e desenat in noi, e scris in carne sau in suflet, nu e un vis personal, nu e o dorinta personala, e mai intens, mai dureros, mai adanc inauntru, traieste in noi, e ca un secret mare, e ceva care anima irational gesturile multor oameni, ii impinge spre ceva necunoscut, tulburandu-i...”, marturiseste regizorul piesei, Dragos Galgotiu.

Decorul este realizat de Andrei Both, iar costumele de Doina Levintza. Sculpturile folosite in reprezentatie poarta semnatura lui Alexandru Radvan.

Din distributie fac parte: Tudor Aaron Istodor, Istvan Teglas, Gabriel Pintilei, Ionel Mihailescu, Oana Stefanescu, Dan Badarau, Camelia Maxim, Ana Ularu, Radu Iacoban, Constantin Cojocaru, Laurentiu Lazar, Mugur Arvunescu, Diana Gheorghian, Paula Niculita, Tiberiu Almosnino, Ionut Kivu, Meda Victor, Adrian Nicolae, Malina Tomoiaga, Raluca Vermesan, Ada Condeescu, Alin State.

Spectacolele in premiera se joaca pe data de 28 februarie, respectiv, pe 1 martie. Pretul biletelor este de 31.80 lei si de 15.90 lei, cu reducere.

Miercuri, 25 februarie, la ora 17.30, in avanpremiera spectacolului, in foaierul Teatrului Odeon se organizeaza si o conferinta care inaugureaza proiectul "Imblanzirea Cartilor", in parteneriat cu Fundatia Calea Victoriei, a carei tema este Epopeea lui Ghilgamesh. Gazdele acestui eveniment vor fi Dorina Lazar, directorul Teatrului Odeon, regizorul Dragos Galgotiu si Elena Mazilu-Ionescu, conf. dr. la Facultatea de Litere, Universitatea din Bucuresti, sectia de Literatura Universala si Comparata.