Aflat la turneul de tenis de la Roland Garros, Tiriac spera ca organele statului sa se autosesizeze in acest caz. Daca nu se va intampla acest lucru, fostul tenismen promite ca va face el demersurile legale si le va sesiza, avand in vedere ca acuzatiile lansate in saptamanalul francez "Le Point", citau surse din Romania. "Sper ca organele statului sa se autosesizeze imediat in acest caz si sa cerceteze aceste acuzatii si pe cei care le-au lansat de la Bucuresti, pentru ca din nou numele Tiriac este folosit pentru speculatii care, de fapt, s-ar putea sa ascunda altceva", a spus Ion Tiriac.

"Le Point" a publicat, in cursul sapatamanii trecute, o ancheta potrivit careia, in cadrul unei sedinte a Consiliului de Administratie al concernului EADS, desfasurata in luna mai, partea franceza a aflat, cu stupefactie, ca partenerii lor germani ar fi platit un comision de 20 de milioane de dolari la incheierea contractului pentru securizarea frontierelor cu Guvernul Nastase. Jurnalistii francezi sustin ca acesti bani ar fi fost incasati prin intermediul unor firme controlate de Ion Tiriac si ar fi fost folositi in campania electorala a lui Adrian Nastase.

Tiriac a respins categoric aceste acuzatii, aratand ca este reprezentant in Romania al firmei DaimlerChrysler, care detine 37% din firma multinationala EADS, dar asta nu inseamna ca el a primit personal un comision. "Nu am primit nici un ban si nu am nici un fel de legatura, directa sau indirecta, cu cele 20 de milioane despre care se vorbeste. Nu am participat financiar in nici o campanie electorala", a spus Tiriac.

La randul sau, Adrian Nastase a negat categoric aceste informatii

Este totusi surprinzator faptul ca demersul lui Tiriac nu este indreptat impotriva ziaristilor de la "Le Point", ci impotriva unor presupusi "informatori" de la Bucuresti. Este drept, in articolul publicat de saptamanalul francez se mentioneaza ca unele informatii ar fi fost "comunicate de la Bucuresti", insa, contactati de mai multe ziare din Romania, autorii articolului au declarat ca informatiile au fost furnizate de catre "persoane foarte importante din interiorul EADS".

Surse din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor ne-au declarat ca acuzatiile din "Le Point" sunt in atentia autoritatilor statului. Grupul european de aeronautica si aparare EADS s-a angajat sa furnizeze Romaniei echipamente si sisteme de supraveghere si de securizare a frontierei de stat, in baza unui contract in valoare de 650 milioane euro, cu optiune de subcontractare de inca 350 de milioane de euro.