Adrian Marius Berceanu, om de afaceri in Craiova, a declarat procurorilor ca l-a cunoscut pe Serghei Gorbunov in penitenciar si ca se afla intamplator in supermarketul din Brasov.

Serghei Gorbunov, principalul suspect in cazul dublei crime si a jafului armat de la o casa de schimb din Brasov este in arestul politiei de aproape 24 de ore. El a fost audiat de oamenii legii.
Purtatorul de cuvant al IPJ Brasov, Liviu Naghi, a declarat in aceasta dimineata ca au fost intocmite procedurile de incarcerare ale lui Gorbunov, informeaza Realitatea TV.

In cazul in care cele 24 de ore de retinere expira fara a se elibera mandatul, Gorbunov va fi dus la Penitenciarul Craiova, unde mai are ispasit inca 10 ani de inchisoare pentru mai multe infractiuni grave.

Doua persoane au fost impuscate si o alta ranita, in fata unei case de schimb valutar din Brasov. Principalul suspect, Serghei Gorbunov, a fost retinut de politisti sambata impreuna cu un alt barbat - Adrian Marius Berceanu - care ar fi fost complice in crima.

Inainte de a fi lasat liber, Gorbunov ispasea o pedeapsa cu inchisoare de 15 ani pentru mai multe infractiuni grave, acesta mai avand de executat alti 12 ani, in Republica Moldova, aminteste NewsIn.

Judecatorul care l-a lasat liber pe Gorbunov si procurorul care nu a atacat decizia sunt verificati de o comisie din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj.

Totodata, si Tribunalul Dolj a demarat propriile cercetari, urmand a se verifica raportul medical pe baza caruia judecatorul a fost de acord cu intreruperea executarii pedepsei pentru 3 luni a principalului suspect in crima de la Brasov, Serghei Gorbunov.

Acesta a facut doua cerere de intrerupere a executarii pedepsei, pe motive medicale, pentru ca avea atacuri de glaucom si trebuia operat. Prima cerere a fost respinsa, a doua insa nu, iar procurorul de caz nu a atacat sentinta cu recurs.

Reamintim ca ministrul Justitiei a declarat, pentru NewsIn, ca va cere Consiliului Superior al Magistaturii sa declanseze cercetari in acest caz. Reprezentantii CSM au afirmat, la randul lor, ca s-au autosesizat iar luni dimineata, inspectorii judiciari vor incepe verificarile.