Petrica Topala, in varsta de 52 de ani, a fost condamnat in anul 2006 la doi ani de inchisoare cu suspendare si supraveghere din partea Serviciului de Probatiune din cadrul Tribunalului Vaslui timp de cinci ani. In urma cu sase luni, fiica sa, Daniela, in varsta de 26 de ani, a nascut al treilea copil, iar probele ADN au dovedit ca tatal bebelusului este tot Petrica Topala.

Cei doi, tata si fiica, au fost cercetati in anul 2006 pentru savarsirea infractiunii de incest, dupa ce s-a dovedit ca aveau impreuna doi copii. Petrica Topala a fost condamnat de Judecatoria Barlad la trei ani si sase luni de inchisoare, iar fiica sa la un an de inchisoare cu suspendare. Barbatul a atacat sentinta, iar Tribunalul Vaslui, a decis reducerea pedepsei la doi ani de inchisoare cu suspendare si supraveghere timp de cinci ani.

“Practic, in tot acest timp, tatal incestuos nu avea voie sa frecventeze restaurantele, trebuia sa anunte organele abilitate daca isi schimba domiciliul si nu trebuia sa se mai apropia de fiica sa. Petrica Topala merge in fiecare luna la Serviciul de Probatiune din cadrul Tribunalului Vaslui si poza intr-un tata model, dar in realitate el nu respecta regulile. In urma rezultatelor ADN, s-a dovedit ca si cel de al treilea copil, nascut in toamna anului 2008, este tot al lui. Fapta acestuia este deosebit de grava, deoarece a incalcat o sentinta”, a declarat miercuri, comisarul sef Vasile Chelaru, seful Politiei Barlad.

Cei trei copii minori nascuti din incest au fost dati in asistenta maternala.

"Desi noi am semnalat inca de la nasterea primilor doi copii ca barbatul este violent si are un comportament necorespunzator, acesta a fost iertat. Intre timp, el a continuat sa intretina relatii sexuale cu propria fiica, care a dat nastere la un al treilea copil. Este regretabil ca a fost nevoie sa se nasca un al treilea copil din incest ca justitia sa isi faca datoria. In urma probelor ADN s-a dovedit ca cel care ar fi trebuit sa le fie bunic, este de fapt tatal lor. Toti cei trei copii, cu varste de sase si sapte ani, respectiv sase luni, sunt atent monitorizati de institutia noastra”, a declarat miercuri, seful Centrului de Primire Minori Barlad, Ionel Bratianu.