Pentru a studia efectul ceaiului asupra tumorilor la san, cercetatorii de la institutul de cercetare a cancerului, Moffitt, din Florida, au studiat 10.000 de femei, cu varste cuprinse intre 24 si 74 de ani, dintre care jumatate sufereau de cancer la san.

In urma studiului, specialistii au dezvaluit faptul ca beneficiile ceaiului in ceea ce priveste cancerul de san nu au aceeasi putere in randul femeilor de peste 50 de ani, chiar daca acestea consuma cantitatile de ceai indicate.

Este cert insa faptul ca ceaiul, in special cel verde, contine substante naturale si proprietati anti-cancer ce ajuta la combaterea si prevenirea cancerului la san.

In concluzie, rezultatele studiului, publicate in Jurnalul Cancer Epidemiology Biomarkers and Prevention, releva ca femeile cu varste sub 50 de ani, care au consumat trei cesti de ceai pe zi, au prezentat riscuri mult mai scazute de a dezvolta tumori mamare, decat cele care nu au baut ceai.

Si acesta nu este singurul beneficiu pe care consumul de ceai il ofera. Alte studii au aratat ca riscurile de atac de cord, dar si nivelul colesterolului, scad, tensiunea arteriala este la un nivel bun iar simptomele de raceala se amelioreaza. Cele mai multe proprietati curative raman insa centrate pe bolile de inima. Un alt studiu recent a demostrat ca patru cesti de ceai pe zi reduc riscul de infarct.

Cercetatorii au indicat ca ceaiul, bogat in polifenoli, poate de asemenea sa protejeze impotriva cancerului la piele si ovarian.

Cea mai des intalnita forma de cancer in randul femeilor, cancerul la san a atins proportiile unei epidemii. Este a treia boala cel mai des intalnita in intreaga lume. In Romania, aproximativ 6000 de cazuri noi de cancer la san sunt diagosticate in decursul unui an.

Cancerul la san nu are varsta. Este intalnit atat la femeile tinere, cat si la femeile in varsta, iar daca nu este depistat la timp, poate fi fatal. In lume, la fiecare 3 minute o femeie este diagnosticata cu cancer la san, iar la fiecare 14 minute o femeie moare din aceasta cauza.

Pintre factorii de risc se regasesc supraponderabilitatea, bolile genetice, fumatul sau perioada de menopauza.