17 persoane, printre care un jandarm, au fost retinute in decembrie, pentru furt de produse petroliere, dupa ce autoritatile din judetele Ilfov, Dambovita, Giurgiu si Ilfov au perchezitionat 23 de locuinte, informa pe 10 decembrie Directia Generala Anticoruptie, potrivit NewsIn.

Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie, impreuna cu lucratori ai Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna si ai Jandarmeriei Romane, sub coordonarea procurorilor Sectiei de Urmarire Penala a Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au perchezitionat 23 de locuinte din Ilfov, Dambovita, Giurgiu si Prahova, intrucat existau informatii ca aici sunt ascunse cantitati impresionante de produse petroliere provenite din furturi din conductele magistrale de transport titei ale societatii Conpet SA, precum si alte probe care contureaza activitatea unei grupari specializate in astfel de furturi.

Cazul a intrat in atentia ofiterilor DGA in luna august a anului trecut, cand un subofiter din cadrul Jandarmeriei Ilfov a denuntat faptul ca un cetatean i-a oferit sume de bani pentru a lipsi intre anumite ore din zona conductelor de transport titei. In urma extinderii cercetarilor a rezultat ca 14 persoane, coordonate de Ion D., Sever Petrisor si Geon S. au furat, in perioada august-noiembrie 2008, produse petroliere (titei) din conductele ce tranziteaza judetele Calarasi, Ilfov si Prahova, utilizand pentru transport autocisterne de mare capacitate (circa 40 de tone), cu numere false de inmatriculare. Furturile erau supravegheate de Florinel Mircea Tinca, subofiter in cadrul Jandarmeriei Bucuresti si chiar, uneori, erau coordonate de acesta.

Titeiul brut era transportat in diferite locatii de pe raza judetului Prahova unde, dupa prelucrare, era vandut ca fiind combustibil petrolier, prin intermediul unor societati comerciale.

Cu ocazia cercetarilor la fata locului de marti, au fost identificate un numar de trei instalatii artizanale utilizate de catre persoanele invinuite, pe raza comunelor Tunari (sat Dimieni) si Dalga din judetul Ilfov, respectiv Calarasi.

In timpul perchezitiilor, autoritatile au ridicat 400.000 de lei, un pistol mitraliera, arme de vanatoare si alte arme de foc (pistoale, revolvere), precum si componente apartinand instalatiilor artizanale destinate sustragerii de produse petroliere.