Calin Vieru a declarat pentru NewsIn ca potrivit testamentului tatalui sau, acesta a dorit sa fie inmormantat alaturi de mama sa, dar nu la Pererata, cum s-a crezut initial, ci la Chisinau, urmand ca osemintele mamei sale sa fie deshumate si aduse la cimitirul Armenesc. Acest lucru se va face insa ulterior.

La cimitirul Armenesc din Chisinau sunt inmormantate personalitatile publice din Republica Moldova. Este locul unde odihnesc si Doina si Ion Aldea Teodorovici, prieteni buni ai lui Grigore Vieru, decedati si ei in urma unui accident rutier.

Poetul basarabean Grigore Vieru, care a suferit un grav accident rutier in urma cu doua zile, a incetat din viata in noaptea de sambata spre duminica. Cauza mortii a fost un stop cardiac, pe fondul unor politraumatisme multiple si al unei poliinsuficiente a sistemelor si organelor, iar decesul a survenit la ora 1.20, a declarat presei ministrul moldovean al Sanatatii, Larisa Catrinici. Medicii moldoveni au fost constienti din momentul internarii, dupa accident, ca starea lui Grigore Vieru este extrem de critica si ca doar puterea unui miracol il mai putea salva, a adaugat Catrinici. Poetul a decedat la exact 48 de ore de la producerea accidentului rutier.

Considerat cel mai mare poet contemporan din Republica Moldova, Grigore Vieru ar fi implinit 74 de ani la 14 februarie. Poetul s-a nascut in anul 1935, in localitatea Pererata, aflata acum pe teritoriul Republicii Moldova.