Armele neletale si munitia aferenta au fost descoperite de politistii de frontiera din cadrul PTF Giurgiu, dupa ce au controlat un autoturism Volkswagen, in care se aflau doi tineri romani.

Unul dintre ei are 28 de ani si este domiciliat in Jilava, iar celalalt are 22 de ani si este din Bucuresti, potrivit comunicatului IGPF.

Astfel, sub scaunele din fata ale autoturismului si in portbagaj, in locasul destinat rotii de rezerva, politistii au gasit un un pistol marca Ekol calibrul 9 mm, un pistol marca Dessert Falcon, calibrul 9 si 103 cartuse lacrimogene.

Cei doi barbati au declarat ca armele si munitia le apartin, cumparandu-le dintr-un magazin din Bulgaria, pentru uzul personal, nestiind ca trebuie sa posede notificare pentru procurare de arme neletale, eliberata de autoritatile competente de pe raza localitatii de domiciliu.

Politistii de frontiera au retinut si predat armele si munitia aferenta Serviciului de specialitate din cadrul IPJ Giurgiu, iar cei doi tineri s-au ales cu dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectare a regimului armelor si munitiilor, la finalizarea cazului, autoritatile abilitate urmand sa ia masurile legale ce se impun, se mai arata in comunicat.