Dupa ce marti, Ecaterina Andronescu le-a promis sindicalistilor scoaterea pensionarilor din invatamant de pe “listele negre” ale salariilor cumulate cu pensiile, acum si ministrul Sanatatii, Ion Bazac, vine cu aceeasi promisiune pentru pensionarii din sistemul sanitar.

Bazac a promis ca va discuta astazi cu premierul Emil Boc pe tema rectificarii Ordonanței 230/2008 care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat.

„Avand in vedere lipsa acuta de cadre medicale specializate, mai ales in mediul rural, voi propune ca medicii pensionari sa ramana angajati in continuare, cu contracte temporare de munca pana la ocuparea posturilor prin concurs” a declarat Bazac.

Ministrul Sanatatii s-a aratat ingrijorat de situatia speciala cu care se confrunta sistemul medical in prezent. Acesta a declarat ca desi este de accord cu decizia guvernului de a sustine tinerii, in sistemul medical este inca nevoie si de pastrarea pensionarilor, deoarece tara se confrunta cu o lipsa de cadre medicale.
Potrivit MSP, in sistemul sanitar lucreaza aproximativ 600 de medici pensionari, dintre care 500 in mediul urban iar 100 in mediul rural, iar marea majoritate a medicilor din mediul rural sunt pensionari.