Carmen Galca si Mircea Zarie sunt procurori sefi adjuncti la DNA, Romeo Balan este seful Sectiei de combatere a infractiunilor savarsite de militari, iar Doru Tulus este seful Sectiei a II-a. Balan si Zarie au depus cerere de pensionare la CSM. Mandatele acestora expirau spre sfarsitul lunii decembrie, declara surse oficiale din Parchetul General pentru NewsIn.

Procurorul general, Laura Codruta Kovesi, i-a prelungit, in noiembrie, pana la sfarsitul anului delegarea pe functie a sefului DNA, Daniel Morar. Potrivit unor surse judiciare, prelungirea doar pana la sfarsitul anului a delegarii este un lucru obisnuit, astfel ca urmatoarea delegare sa fie luata in calcul in anul celalalt.

Mandatul lui Morar, care a expirat la 12 august, a mai fost prelungit temporar pe 11 august, pentru 90 de zile, de care procurorul general al Romaniei, pana la finalizarea procedurii de numire a unui nou sef la DNA. Intre timp, propunerea lui Catalin Predoiu de numire a Monicai Serbanescu in functia de sef al DNA a fost respinsa de seful statului.

Procurorul general, Laura Codruta Kovesi, a anuntat, pe 18 august, ca ii va delega pe functie pe o parte din sefii din DNA carora le expirau mandatele in luna respectiva, printre acestia aflandu-se si seful Sectiei a II-a, Doru Tulus.