Cu ocazia aniversarii, ziua de 28 noiembrie va fi una speciala la Musée des Arts Premiers din Paris, unde 100 de personalitati vor citi din textele lui Lévi-Strauss. De asemenea, marelui antropolog ii va fi dedicat un program special pe canalul de televiziune Arte, iar in librarii vor aparea 20 de opere reeditate ale acestuia .

Odata cu aniversarea de 100 de ani, marele filosof va deveni primul centenar al Academiei Franceze.
Nascut pe 28 noiembrie 1908, Claude Lévi-Strauss a crescut in Paris, unde a studiat dreptul si filosofia, la Sorbona. Din 1935 a locuit in Brazilia, unde a predat pana in 1939.

Lévi-Strauss a devenit cunoscut incepand cu anul 1950, odata cu publicarea tezei sale numita „Structurile elementare ale rudeniei” („Les structures élémentaires de la parenté” - 1949). Prin aceasta carte, gigantul gandirii franceze a adus o noua metoda de analiza, care a devenit instrument comun al antropologilor de pretutindeni.

In 1955, filosoful a publicat cartea „Tropice triste” („Tristes tropiques” - 1955), care i-a asigurat reputatia internationala. Cartea, de o calitate literara exceptionala, se adreseaza atat publicul larg, cat si comunitatii stiintifice.

Din 1959, Lévi-Strauss a devenit presedinte al catedrei de antropologie sociala la Coll?ge de France, unde a format prima generatie de elevi care exploreaza si prelungesc teoria structuralismului.