Profesoara Carmen Meleag s-a prezentat, luni dimineata, la cursuri, dupa care a anuntat ca intra in greva foamei, solicitand conducerii unitatii de invatamant un pat. "Nu voi renunta la greva foamei pana nu mi se face dreptate. Eu sunt membru al Sindicatului Liber din Invatamant si nu am beneficiat ca si colegii din celalalt sindicat (Sindicatul Democratic din Invatamant Arad - n.r.) de majorari salariale si chiar salarii retroactive. Consider ca se incalca Constitutia Romaniei, contractul colectiv de munca si Codul Muncii, care interzic discriminarile salariale din cauza apartenentei la un sindicat sau altul. Ma simt discriminata si fortata sa trec dintr-un sindicat in altul, pentru a beneficia de cresterea salariului“, a declarat Carmen Meleag.

Liderul Sindicatului Liber din Invatamant Arad, Maria Buruc, s-a deplasat la scoala din Siria pentru a o determina pe profesoara sa renunte la greva foamei. „Tot incerc sa o induplec sa renunte la protest, dar ea este foarte hotarata sa continue. Doamna Carmen Meleag este de peste 20 de ani in invatamant si este profesor-inginer. Din partea scolii a primit un pat murdar intr-o sala din scoala, pentru a continua protestul. A venit o masina a Ambulantei pentru a-i verifica glicemia si tensiunea. Voi continua sa o conving sa renunte la protest“, a afirmat Maria Buruc.

Profesorii care nu sunt membri in Sindicatul Democratic din Invatamantul Arad au acuzat de mai multe ori faptul ca au parte de un salariu mai mic, aplicandu-se astfel un tratament discriminatoriu. Maria Buruc, liderul SLI, spune ca aceasta diferenta vine in urma unui proces care a dat castig de cauza Sindicatului Democratic din Invatamant (SDI) Arad. „Daca procesul intentat de SDI a fost castigat, atunci era normal ca fiecare profesor, fie ca face parte dintr-un sindicat sau nu, trebuia sa aiba parte de aceleasi drepturi. Intra in vigoare puterea lucrului judecat deja. Avem de a face aici cu acelasi lucru care s-a petrecut cu taxa auto. A fost nevoie de o singura persoana sa castige procesul si sa-si primeasca banii inapoi, ca urmatorii sa aiba nevoie de o simpla cerere. Ar fi fost culmea ca fiecare sa dea in judecata statul pentru a-si primi banii inapoi“, a sustinut Maria Buruc.