Soldatul decedat marti la Poligonul Sendreni facea parte din Batalionul de cercetare 528 "Vlad Tepes" din Braila si participa la un exercitiu tactic cu trupe, ce se desfasoara in perioada 3-6 noiembrie, potrivit unor oficiali din Ministerului Apararii.

Militarul era casatorit si avea un copil.

Soldatul se indrepta cu TAB-ul spre Poligonul Sendreni, insa, la podul de la Sendreni dinspre Siret, masina s-a rasturnat.

Imprejurarile in care s-a produs accidentul vor fi cercetate de o comisie militara.

"Tabul a incercat sa traverseze un dig aflat in apropierea raului Siret, langa Sendreni. Urcase, dar la coborare s-a rasturnat. Unul dintre militari, care era si comandantul masinii, a fost surprins iesind din turela. Cand am ajuns noi, persoana respectiva decedase, dupa ce suferise un traumatism toracic sever si o fractura de craniu, traumatisme atat de grave, incat supavietuirea nu mai era posibila", a declarat medicul Angel Trifan de la SMURD Galati.

Contactat telefonic, purtatorul de cuvant al Batalionului 300 Infanterie Mecanizata "Sfantul Apostol Andrei" din Galati, maiorul Corneliu Pavel, a afirmat ca Batalionul nu a desfasurat niciun antrenament in cursul zilei de marti in Poligonul de la Sendreni, precizand ca victima nu este militar al Batalionului 300. "Nu am avut niciun om pe teren", a spus maiorul Corneliu Pavel.