Liderul Sindicatului din Invatamant I.L. Caragiale Prahova, afiliat Federatiei Educatiei Nationale, prof. Petru Columban, a precizat pentru NewsIn ca toate celelalte federatii sindicale mari din invatamant (Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Alma Mater si Federatia Educatiei Nationale) au stabilit ca vor porni impreuna in acest demers.

"Lunea viitoare (10 noiembrie) vom intra cu totii in greva de avertisment. Cei de la Spiru Haret s-au grabit astazi sa iasa in fata, nu stiu ce a vrut sa arate", a afirmat declarat Columban. "Noi suntem cei care au cerut inca de acum un an dublarea salariilor profesorilor insa, spre deosebire de negocierile de pana acum, de aceasta data profesorii stiu ce pierd", a tinut sa precizeze liderul Sindicatului din Invatamant I.L. Caragiale Prahova.

El a precizat ca Sindicatul Spiru Haret - care a anuntat pentru luni greva de avertisment - nu are niciun reprezentant in judetul Prahova, astfel ca activitatea scolara va fi blocata in acest judet peste o saptamana. FEN, FSLI si Alma Mater au programat pentru 10 noiembrie o greva de avertisment de doua ore, intre 12.00 si 14.00, urmand ca pe 18 noiembrie scolile sa fie inchise.

"Pana la acel moment, ne vom intalni cu toti parlamentarii, pentru a face lobby in vederea aplicarii acestei legi. Este revoltator ca publicarea in Monitorul Oficial a Legii salarizarii din invatamant aprobate de presedintele Basescu a durat doar trei zile, in timp ce Ordonanta Guvernului privind amanarea acestei legi a fost publicata de azi pe maine", a mai afirmat Petru Columban.

La nivel national, aproximativ 70.000 000 de profesori, membri ai Sindicatului Spiru Haret, au intrat luni dimineata in greva de avertisment pentru o zi.