Flagrantul a fost realizat cu sprijinul lucratorilor din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj.

"Doua persoanedin Sighetul Marmatiei l-au contactat, in noaptea de 15/16 octombrie a.c., pe un barbat de 36 de ani, din Cluj-Napoca, o cunostinta mai veche de-a lor, caruia i-au spus ca, daca nu vor primi suma de 3.300 euro, ii vor omori copilul si ii vor da foc la casa. Barbatul nu a luat initial in serios amenintarea insa in aceasta dimineata, in jurul orei 7.30 a fost sunat de catre cei doi care au solicitat din nou suma respectiva de bani. De data aceasta pentru a fi mai convingatori, acestia i-au spus ca i-au urmarit copilul care se afla intr-o alta localitate, descriindu-i modul in care era imbracat”, se arata intr-un comunicat de presa de joi al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Cluj.

Clujeanul a contactat politia, s-a organizat un flagrant in locul ales de catre santajisti, iar acestia au fost retinuti imediat dupa ce acestia au primit banii de la barbatul pe care l-au amenintat.

"La vederea politistilor, cei doi s-au manifestat violent, fiind condusi la sediul politiei pentru cercetari. Acestia urmeaza a fi retinuti pentru o perioada de 24 de ore pe baza de ordonanta, iar vineri vor fi prezentati Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj cu propunere de arestare preventiva”, se mai arata in comunicatul mentionat.