Valoarea sumei restante catre traducatorul autorizat de Ministerul Justitiei este de 1.933,75 lei, iar banii cu care traducatorul autorizat este platit sunt din bugetul Ministerului de Justitie. Instanta a facut, joi, o adresa catre Serviciul de Contabilitate al Tribunalului Arad, prin care a cerut sa faca plata serviciilor efectuate de traducatorul autorizat. Traducatorul a primit plata pentru serviciile prestate in septembrie 2007 si martie 2008, abia in luna iunie, transmite corespondentul NewsIn.

La termenul din una iunie, de la Judecatoria Arad, judecatorul a anuntat ca au fost depuse documentele cerute celor de la NASA, US Navy (Marina Americana) si US Department of Energy (Departamentul American al Energiei), insa acestea sunt in limba engleza si urmeaza sa fie traduse in limba romana, de un traducator autorizat de Ministerul Justitiei. Urmatorul termen propus de judecator a fost stabilit pentru data de 2 octombrie.

Instanta a cerut, in luna martie, celor trei institutii din SUA sa prezinte documente care sa justifice cererile de despagubiri in valoare de peste 1,6 milioane dolari, acestea fiind depuse in iunie, dar in limba engleza.

Reprezentantii celor trei institutii au sustinut, in procesul in care Victor Faur este judecat pentru patrundere ilegala in sistemele lor informatice, ca acesta a folosit numele si parolele apartinand utilizatorilor autorizati. In aceste conditii, NASA, US Navy si US Department of Energy sustin ca au fost nevoite sa reconstruiasca sistemele de operare, iar activitatea lor a fost blocata in timpul acestor operatiuni.

Reprezentantul NASA a sustinut in fata instantei ca in urma patrunderii neautorizate au fost compromise aproximativ 150 de computere ale institutiei si ii solicita lui Victor Faur despagubiri in valoare de 1,5 milioane de dolari.

Reprezentantul Departamentului Energiei a SUA a spus ca o persoana cu nickname-ul „SirVic“, pe care l-a identificat ca fiind Victor Faur, a compromis aproximativ 22 de servere din cadrul institutiei, iar in unele dintre ele a modificat continutul fisierelor, numele utilizatorilor si datele de logare. Potrivit Departamentului Energiei a SUA, pagubele aduse institutiei sunt, in acest caz, de 66.000 de dolari.

De asemenea, reprezentantul US Navy a afirmat ca in 2006, in luna martie, s-a observat un atac informatic la Observatorul Naval, iar in 2007, in luna ianuarie, s-au mai decoperit si alte sisteme atacate, care au fost esuate. Acesta a mai spus ca, in timpul atacului, au fost lasate mesaje scrise, unele fiind glume, au fost instalate aplicatii, precum si unele programe pentru a sparge parolele, iar administratorul de retea a fost amenintat prin intermediul unor email-uri. Reprezentantul US Navy a mai sustinut ca unele capturi facute de Victor Faur au fost publicate pe cateve site-uri.

Victor Faur este acuzat ca in perioada noiembrie 2005 - septembrie 2006 a accesat fara drept sistemele informatice apartinand NASA, US Navy (Marina Americana) si US Department of Energy (Departamentul American al Energiei), utilizand numele si parolele apartinand utilizatorilor autorizati. Autoritatile americane au desfasurat o ancheta timp de un an si au stabilit ca intruziunile informatice si pierderile de date stiintifice consecutive au cauzat NASA pagube de peste 1,5 milioane de dolari, in timp ce US Navy si Departamentul Energiei au suferit pierderi de peste 100.000 de dolari.

La una dintre infatisari, Victor Faur a declarat in fata instantei ca mobilul actiunii sale a fost „un joc virtual“, „o provocare“, in urma unor informatii primite de la un partener virtual din Constanta. Aradeanul a spus ca datele cu ajutorul carora a patruns in serverele din SUA, apatinand NASA, Departamentului Energiei si Departamentului Marinei, i-au fost furnizate de un partener cu care a colaborat pe Internet si avea nickname-ul „D3vill“. Victor Faur a mai spus in fata judecatorului ca, in opinia lui, nu provocat pagube in serverele pe care le-a accesat si a mai afirmat ca nu este de acord sa plateasca despagubiri institutiilor care l-au acuzat de patrundere ilegala in serverele lor.