Toate examenele orale sunt eliminatorii. Astfel, un elev care nu obtine nota minima 5 nu va mai putea continua examenul in aceasta sesiune. Daca nu stie sa rezolve subiectul pe care l-a extras, candidatul are dreptul la un al doilea, dar nota va fi mai mica cu un punct.

Subiectele pentru probele orale, care au fost afisate inca de la inceputul lunii aprilie pe site-ul Subiecte2008.edu.ro, pot fi rezolvate in maximum 10-15 minute, potrivit Ministerului Educatiei.

Fiecare elev va fi examinat de cate doi profesori de specialitate, in prezenta a cel putin trei candidati. Cei doi profesori vor da cate o nota fara zecimale, iar diferenta dintre cele doua note nu trebuie sa fie mai mare de un punct.

Metodologia de bacalaureat mai prevede ca la probele orale si la cele practice nu se admit contestatii.

Prima proba scrisa, cea de limba si literatura romana, va avea loc pe 21 august. Sustinerea probei scrise la limba si literatura materna este programata pe 22 august, iar a probei scrise obligatorii a profilului, pe 25 august. Proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii va fi sustinuta pe 26 august, iar ultima, cea la alegere, dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii, este programata pentru 27 august.

Pentru a promova bacalaureatul, elevii trebuie sa obtina cel putin nota 5 la fiecare proba si media finala minimum 6.

La prima proba - limba si literatura romana, oral - din cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, 341 de elevi au obtinut nota maxima ,10, iar alti 33 la suta dintre candidatii admisi au luat note intre 8 si 9,50, a anuntat astazi Ministerul Educatiei.

Dintre cei 10.099 de candidati care au sustinut prima proba, au promovat 10.037 de elevi. Un numar de 60 de candidati au fost respinsi pentru ca nu au reusit sa obtina nota minima 5, iar doi elevi au fost eliminati din examen pentru tentative de copiat.