Majoritatea masinilor au fost ridicate in urma sesizarilor primite de la cetatenii nemultumiti de ingreunarea circulatiei.

Potrivit Primariei sectorului 2, dispeceratul Politiei Comunitare inregistreaza, zilnic, in jur de 20 de apeluri telefonice, in care se reclama ca, in zona centrala a sectorului si pe arterele intens circulate, sunt autoturisme stationate neregulamentar.

In urma controalelor pe teren, 459 de soferi au fost sanctionati contraventional pentru ca au parcat ilegal, pe raza sectorului 2.

Actiunea de ridicarea masinilor parcate neregulamentar a inceput la data de 28 iulie. Pentru returnarea masinii ridicate, un proprietar trebuie sa plateasca cel putin 500 de lei: 150 de lei taxa de ridicare a autovehiculului, 150 de lei taxa de transport si cate 200 de lei pentru fiecare zi de pastrare a masini in custodia primariei.

Soferii din Bucuresti se plang ca, nu de putine ori, sunt nevoiti sa stationeze neregulamentar, din cauza ca toate locurile de parcare din zona sunt ocupate.

Conform proiectului "Strategia de parcare si servicii de consultanta pentru parteneriatul public-privat in Bucuresti", finantat de Guvernul Spaniei si desfasurat in perioada ianuarie-iulie 2007, in Capitala ar fi nevoie sa se construiasca 9.000 de locuri de parcare pe an. Numai pana in 2010, se arata in studiu, sunt necesare 30.000 de noi locuri de parcare.