"Din pacate iata, numai prin suferinta putem intelege dimensiunea materiala si umana a incompetentei actualului Executiv. As vrea sa subliniez faptul ca aceste evenimente, fenomene metereologice cu impact deosebit de grav cu consecinte materiale si umane sunt ciclice. Ele au devenit, din pacate, o obisnuinta, pentru ca sunt o consecinta a schimbarilor climatice", a sustinut, duminica, intr-o conferinta de presa, deputatul PSD Iulian Iancu.

"Guvernul nu putea sa spuna sau nu putea sa invoce vreo secunda faptul ca nu a avut la cunostinta ca in momentul de fata ne confruntam cu fenomene meteorologice atipice cu impact direct asupra vietii ecomomice si asupra vietii oamenilor", a adaugat social-democratul. Iancu a criticat si faptul ca premierul Tariceanu a solicitat o "radiografie a momentului" privind inundatiile, avand in vedere ca Executivul nu a prezentat opiniei publice, pana in momentul de fata, radiografia masurilor intreprinse ca urmare a efectelor inundatiilor din anul 2005.

"Sa ne reamintim ca atunci (in 2005-n.r.) chiar a invocat faptul ca nu-si da demisia tocmai datorita inundatiilor, ori observam ca la data respectiva s-a invocat public faptul ca se va contacta un credit in valoare de 800 de milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii. Comisia Europeana fost dispusa sa realoce o parte din fonduri de pe fondurile SAPARD, ISPA, PHARE tocmai pentru sustinerea infrastructurii, reparatiile de poduri, de insfrastructura rutiera si in special amenajarea cursurilor hidrologice si a marilor acumulari de apa in zonele de amonte. Care este radiografia momentului astazi a acestor masuri cand cu totii am putut observa in direct la una din televiziuni", s-a intrebat retoric deputatul PSD.

Premierul Tariceanu s-a deplasat duminica in nordul Moldovei pentru a vizita zonele afectate de inundatii si modul in care sunt aplicate masurile de interventie dispuse in cadrul unei sedinte a Comitetului pentru Situatii de Urgenta, ce a fost convocat in cursul diminetii, la Palatul Victoria.