"Nu voi candida la alegerile din toamna. Consider ca mai am nevoie sa mai acumulez experienta", a precizat fiica presedintelui. Secretarul general al organizatiei de tineret a PD-L a participat marti la sedinta Colegiului Director al acestui for, ce s-a desfasurat la Bruxelles.

Precizarea survine pe fondul unor informatii legate de o posibila candidatura a Elenei Basescu la Parlament.

In aprilie, la Congresul Studentilor din Romania, Traian Basescu afirma ca legislatura 2004-2008 a fost o lectie care i-a aratat ca tinerii din politica trebuie sa aiba si experienta de viata. El mai declara ca si fiicei sale i-a recomandat in nenumarate randuri sa nu se apuce de politica inainte de a deveni un bun profesionist.

Fiica cea mica a presedintelui, Elena Basescu, declara la sfarsitul lui 2007 ca doreste sa candideze pentru un mandat de deputat. Presedintele Traian Basescu a declarat tot in 2007 ca nu o incurajeaza in acest moment pe Elena, pe drumul spre Parlament, seful statului considerand ca aceasta ar trebui sa obtina mai multa experienta intr-un post de consilier. Intre timp, Elena Basescu a devenit secretar al organizatiei de tineret a PD-L, dar si tinta criticilor unor partide si ziare, care au acuzat formatiunea de nepotism, acuzatii carora le-a dat replica insusi presedintele. Acesta a afirmat ca de fapt tinta atacurilor la adresa fiicei sale este el.