"Cred ca prefectul ar trebui sa fie mai retinut. Nu stiu care ar fi criteriile politice pe care domnia sa considera ca s-a facut schimbarea. (...) Schimbarea este legata numai de activitatea sa. L-as indemna pe domnul prefect sa fie mai atent si sa se uite in urma cu o saptamana si sa vada ce s-a intamplat in Capitala in perioada alegerilor", a declarat Tariceanu, in replica la afirmatiile lui Catalin Deaconescu.

El a amintit totodata prevederea privind mobilitatea in functie a inaltilor functionari publici - categorie din care fac parte si prefectii - potrivit careia acestia pot fi mutati dintr-o functie in alta, respectiv dintr-o functie superioara ierarhic, precum cea de prefect, intr-una inferioara - subprefect sau de inspector guvenamental.

Deaconescu a declarat astazi pentru NewsIn, ca nu-si reproseaza nimic din punct de vedere profesional si, in aceste conditii, singura ratiune pentru schimbarea sa din functia de prefect ar fi de natura politica.

Guvernul a adoptat, miercuri, hotararea privind schimbarea din functie a prefectului Capitalei, Catalin Deaconescu, in locul sau fiind numit directorul adjunct al Corpului de Control din Ministerul de Interne, Ioan Tincu.