"Organizatia PSD Bucuresti nu-l va sustine pe Oprescu in turul doi. Asta nu inseamna sub nicio forma ca vom sustine alt candidat", a declarat Geoana. Intrebat ce ar trebui sa faca totusi alegatorii social-democrati in turul doi, liderul social-democrat a raspuns: "probabil ca libera constiinta, votul liber, nu stiu... dar eu prefer sa astept ziua de 1 seara". Geoana a mai spus ca din cate stie, Oprescu este acum pe un trend descendent, iar Cristian Diaconescu creste in sondaje si si-a exprimat speranta ca acesta va obtine cat scorul partidului, adica in jur de 30%.

Intr-un sondaj INSOMAR publicat luni, Cristian Diaconescu este cotat cu 10% intentii de vot. Intr-un sondaj IPP Data Research, publicat tot luni, candidatul PSD are 7,6%. De asemenea, din aceeasi cercetare rezulta ca Sorin Oprescu este preferat de 50,5% dintre cei care declara ca voteaza PSD, in vreme ce catre candidatul oficial al social-democratilor Cristian Diaconescu ar merge doar 18,4% dintre voturile acestora. Ambele sondaje ii dau drept viitori competitori in turul doi pe Sorin Oprescu si Vasile Blaga, informeaza newsin.

Miron Mitrea a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca PSD nu are o strategie pentru turul doi al alegerilor din Capitala, deoarece Diaconescu va accede in ciclul electoral secund alaturi de Sorin Oprescu sau de Vasile Blaga. "Noi nu ne punem o asemenea problema. Nu intram cu o strategie pentru turul doi, alta decat Cristian Diaconescu. Nu o am facuta. Daca doamne fereste se va intampla, o scriu duminica noapte", a declarat coordonatorul de campanie al PSD.