"Probabil ca mi-a dat Bucurestiul in somn, gandindu-se ca Bucurestiul poate fi luat in mana de un viceprimar", a declarat Oprescu. El a mai adaugat ca, in cele trei luni cat a fost viceprimar sub mandatul de edil sef al lui Traian Basescu, s-a ocupat de problemele culturale, sociale ale Bucurestiului si de audiente. Ca exemplu pentru a demonstra ca Basescu nu i-a dat, asa cum spune responsabilitati majore, Oprescu a spus ca s-a ocupat de supravegherea operatiunii de curatare a statuilor din Capitala.

"In cele trei luni si jumatate cat am fost viceprimar am reusit sa coagulez cateva masini care sa spele statuile din Bucuresti", a explicat el.

Cat priveste acuzatiile de blat aduse de presedintele Basescu partidelor, senatorul a spus si el ca exista o asemenea intelegere, dar a aratat ca probabil cetatenii vor afla de acest lucru si vor reusi sa i se opuna. Oprescu a spus ca bucurestenii nu sunt "fraieri" sa nu-si dea seama de un asemenea blat si ca vor afla "de-a lungul timpului electoral, si nu istoric" de intelegerile facute in spatele usilor inchise.

Intrebat in timpul conferintei de presa daca este de parere ca PSD il va sprijini in turul doi in cazul in care Cristian Diaconescu nu trece de primul tur, Oprescu s-a aratat reticent fata de o asemenea posibilitate. Oprescu l-a ironizat pe Diaconescu, care afirmase saptamana trecuta ca daca nu va ajunge el in turul doi, din punctul sau de vedere, ar fi mai bine ca PSD sa sprijine pe cineva cu un partid in spate, pentru a da consistenta politica proiectelor sale. "Stiti ce a vrut dansul sa spuna de fapt? Ca dansul si partidul dansului nu or sa ma sustina niciodata pe mine Oprescu pentru ca am castigat primaria capitalei si dansul se pregateste pentru a merge in alte posturi importante de la prim-ministru pana la ministru a unor institutii de specific social, al administratiei si internelor", a declarat Oprescu.

El a respins totodata teoria raspandita de adversarii sai conform careia daca un primar general nu are un consiliu in spate din acelasi partid nu poate face treaba. Oprescu a spus ca primarii sunt de fapt servitorii partidelor care ii promoveaza. "Asta este diferenta dintre mine si contracandidatii mei: toti acesti primari au fost propusi de partide, toti acesti primari au un stapan: sefii partidelor si aristocratia politica. (...) Sorin Oprescu nu are stapan (...) Eu m-am eliberat de partid", a spus el.

Presedintele Basescu a vorbit din nou duminica despre un blat intre partide si a precizat ca cel mai odios blat este cel practicat de PSD. "Cel mai odios mi se pare cel in care domnul Iliescu si-a impins propriul candidat, Geoana, alaturi de Vanghelie, si-a impins propriul candidat. Nu am crezut ca in Romania deprecierea unui partid poate ajunge atat de jos ca la PSD. PSD foloseste voturile electoratului pentru a-si transa problemele in interiorul partidului", a comentat Basescu, la finalul intrevederii cu cei trei lideri PD-L. Si Sorin Oprescu a fost atacat de seful statului. Basescu a sustinut ca, in 2000, acesta i-a fost viceprimar si, in momentul in care i-a delegat atributii si i-a dat Bucurestiul pe mana, acesta "a fugit sa se faca senator".