Conservatorii au depus deja la Senat o cerere pentru infiintarea unei Comisii speciale de ancheta care sa investigheze, dupa aproape doi ani, fuga lui Hayssam din Romania. Initiativa constituirii acestei Comisii parlamentare apartine senatorului PC Marius Marinescu si a fost semnata, in total, de 46 de senatori de la toate partidele, cu exceptia parlamentarilor PD-L, care au refuzat sa se alature acestui demers.

«Noi, conservatorii, ii transmitem lui Vasile Blaga ca singura sa sansa este sa se duca invartindu-se dupa Omar Hayssam», a declarat Marius Marinescu, acuzandu-l pe fostul ministru de interne ca pana acum ar fi refuzat in mod sistematic sa intre in vreo confruntare televizata pe tema Hayssam.

Senatorul PC crede ca Blaga se teme ca PC ii va cere sa dea socoteala despre acest controversat caz, care a avut loc pe timpul mandatului sau de ministru de interne. «Bucurestenii si romanii trebuie sa stie adevarul in legatura cu fuga lui Hayssam, considerat teroristul numarul 1», a mai spus Marinescu, amintind ca fosta comisie parlamentara de ancheta infiintata in vara anului 2006 urmarea sa clarifice doar rapirea jurnalistilor, nu si fuga sirianului.