In adresa formulata catre CSM, Comisia juridica a solicitat Consiliului sa precizeze daca au fost respectate dispozitiile Codului de Procedura Penala cu privire la administrarea probelor in cauza, cu privire la interceptarea si inregistrarea convorbirilor sau comunicarilor prin telefon sau prin orice mijloc de comunicare. "Va solicitam in acest sens sa fie pus la dispozitia Comisiei juridice mandatul de interceptare", se arata in cererea catre CSM.

De asemenea, Comisia juridica a cerut sa afle daca, in cursul cercetarii penale, partile au formulat plangeri in legatura cu modul in care s-a efectuat urmarirea penala si cu modul in care aceste cereri au fost solutionate. In plus, senatorii juristi au solicitat CSM sa se pronunte d aca urmarirea penala a fost efectuata in conditii de confidentalitate si ce masuri s-au luat in vederea respectarii acestui principiu, in vederea garantarii dreptului fiecarei parti la un proces echitabil.

Aceleasi formulari au fost propuse de presedintele Comisiei Norica Nicolai si pentru situatia ministrului muncii, senatorul PNL Paul Pacuraru.

Pe de alta parte, senatorii juristi au considerat ca trebuie facuta si o adresa catre SRI, in cazul senatorului Codrut Seres, pentru a se cere Serviciului sa explice daca au solicitat mandat de interceptare, fiind vorba despre infractiuni impotriva sigurantei statului, urmand ca acest mandat sa fie pus la dispozitia Comisiei.
DNA a solicitat Senatului, in urma cu aproape doua saptamani, avizul privind inceperea urmaririi penale a senatorilor Paul Pacuraru, ministru al Muncii, si Codrut Seres, fost ministru Economiei.s