Premierul Tariceanu risca sa ajunga in fata instantei pentru a da socoteala pentru impunerea taxei auto.

Potrivit Gardianul, un grup de 22 de deputati PD-L a decis ieri sa depuna o plangere penala impotriva premierului pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si abuz in serviciu contra intereselor publice, fapte prevazute in Codul Penal.

Deputatii democrat-liberali Raluca Turcan si Cristian Radulescu sustin ca Tariceanu ar fi incalcat articolele 246 si 248 din Codul penal si ar fi vinovat de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si abuz in serviciu contra intereselor publice. Potrivit Ralucai Turcan, premierul nu ar fi tinut cont nici de prejudiciile create cetatenilor romani, mai ales ca o parte dintre acestia au contestat taxa in instanta si au cistigat. „Premierul a ignorat sentintele date de instantele de judecata“, a spus Turcan, informeaza Cotidianul.

"Premierul, care nu a catadicsit sa puna in aplicare ceea ce presupunea adoptarea motiunii simple, da dovada de abuz in functie. Drept pentru care inaintam o plangere penala impotriva primului-ministru", a explicat, liderul deputatilor PD-L, Cristian Radulescu, citat de Adevarul.

Argumentele semnatarilor plangerii penale sunt “impunerea abuziva a unei taxe care a generat inechitate si care nu si-a atins niciunul dintre scopurile propuse”, “impactul social generat de cuantumul exorbitant al taxei” si “riscul ca Romania sa piarda in fata Comisiei Europene de Justitie”, ceea ce va genera consecinte serioase asupra bugetului si imaginii Romaniei, informeaza Cronica Romana.

Ziua, informeaza ca Raluca Turcan a cerut procurorilor sa verifice daca premierul Tariceanu nu poate fi acuzat si de coruptie, deoarece este presedintele de onoare al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme. "Aceasta asociatie, este demonstrat, a avut avantaje financiare in urma aplicarii taxei de prima inmatriculare. Cerem institutiilor statului sa vada daca primul-ministru a mai facut si alt gen de infractiune", a spus deputatul PD-L. Mai mult, ea a sustinut ca daca va fi inceputa urmarirea penala impotriva premierului Tariceanu, presedintele Traian Basescu va putea sa-l suspende, la solicitare procurorului general, Codruta Kovesi.

Aflat la Geneva la lansarea Daciei Sandero, Tariceanu a comentat sec: „Nu ma intereseaza si nu fac astfel de comentarii politice pentru ca ma aflu la Salonul Auto de la Geneva. Pentru Romania este mai important ce se intimpla astazi aici (la Salonul auto - n.r.) decit cei care fac politica in tara“, a spus Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.