Opinia publica nu a stat cu ochii pe multe din institutiile statului, pentru ca in ultima vreme au contat mai mult subiecte ca taxa auto, marirea pensiilor, Kosovo etc. Asa ca institutia care guverneaza in Romania controlul preventiv si cel de gestiune a tuturor veniturilor si cheltuielilor statului si semnaleaza neregulile savårsite de ministri in aplicarea bugetului, Curtea de Conturi, a ramas in acel con de umbra bine cunoscut, cu toate ca mandatul conducerii expira in februarie 2008. Totusi, la Curtea de Conturi functioneaza aceeasi conducere, in frunte cu presedintele Dan Drosu Saguna, si asta pentru ca, pe soptite, Parlamentul Romaniei a prelungit mandatul pentru 13 dintre membrii acestei institutii, incalcand astfel articolul 140 din Constitutia Romaniei.

Aceasta prelungire a mandatelor celor 13 membri ai Curtii de Conturi a fost adoptata in sedinta comuna a Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului care a avut loc la data de 20 decembrie 2007. Astfel, au fost prelungite mandatele urmatorilor: Dan Drosu Saguna - presedinte, Anghel Iordan - presedinte al Sectiei de control financiar ulterior, Miercan Paul, Stefan Ionel, Rotaru Patru, Szarka Edit, Alamaie Dumitru, Popa Stefan si Baghina Domnica (n.n. - cei sapte fiind consilieri de conturi la Sectia de Control financiar), Mihai Popescu, Bombos Sever Gabriel, Stanciulescu Liviu, Popescu Mircea Vasile (n.n. - cei patru fiind consilieri de conturi la Sectia Jurisdictionala). Problema insa este aceea a incalcarii, prin aceasta prelungire de mandate, pana la data de 31 martie 2008, a articolului 140, aliniatul 4 din Constitutia Romaniei, care stipuleaza: „Consilierii Curtii de Conturi sunt numiti de Parlament pentru un mandat de 9 ani, care nu poate fi prelungit sau innoit“.

Pe cale de consecinta, Parlamentul Romaniei a adoptat, in 20 decembrie 2007, o hotarare care incalca Constitutia Romaniei atat prin continut, cat si prin efectele pe care le produce. Ca atare, pe viitor ar putea exista o si mai mare problema: toate actele de control ale consilierilor de conturi al caror mandat urma sa expire la data de 14 februarie 2008, inclusiv actele semnate de presedintele Curtii de Conturi, daca vor fi atacate, vor avea aceasta motivare si vor fi lovite de nulitate. Mai mult, se va pune problema salariilor celor ale caror mandate au fost prelungite pentru aceste functii, in conditiile in care hotararea Parlamentului incalca Constitutia.