Unul dintre subiectele despre care se discuta cu maxima precautie in Biroul Permanent al PD-L este candidatul partidului pentru municipiul Constanta. Motivul il constituie posibilitatea inscrierii in cursa a lui Mircea Basescu, fratele mai mic al presedintelui. Partidul a sustinut "din interior" ideea acestei candidaturi, conform unor surse din PD-L. Deocamdata, Mircea Basescu spune ca nu este interesat de Primaria Municipiului Constanta.

Numele lui Mircea Basescu figureaza deja in sondajele de opinie pe care partidul le-a comandat, alaturi de cel al deputatului de Constanta, Laurentiu Mironescu. Situatia este delicata. PD-L doreste sa castige Constanta, cu atat mai mult cu cat actualul primar, Radu Mazare (PSD), si-a anuntat intentia de a candida pentru un al treilea mandat si este considerat destul de greu de invins.

Pe de o parte, liderii PD-L stiu ca ar merge la sigur in alegerile locale din mai - iunie cu o candidatura care nu ar mai avea nevoie de campanie. Pe de alta parte, in partid s-a luat in calcul si posibilitatea unei infrangeri in alegerile locale a lui Mircea Basescu, ipostaza care ar afecta prestigiul prezidential. "Atat mi-ar mai trebui!", relateaza sursele citate o remarca a sefului statului, meditand asupra modului in care presa ar comenta eventuala optiune a fratelui sau mai mic. Ideea unei candidaturi a lui Mircea Basescu a circulat si anul trecut si a revenit acum, ca varianta de lucru preferata.
Mircea Basescu: „Nici nu ma gandesc"
Mircea Basescu pare greu de convins. Fara comentarii suplimentare, el a declarat, ieri, pentru ziarul "Adevarul": "Nu am de gand nici acum si nici pe viitor sa fac un asemenea demers. Buna ziua". Stelian Dutu, presedintele organizatiei judetene a PD, a recunoscut ca a purtat cu Mircea Basescu o discutie pe aceasta tema mai de mult.