Liderul PD Emil Boc a anuntat ieri ca guvernul Tariceanu va include la rectificarea de buget, care se va opera pina la finalul lui aprilie, 213 milioane de dolari, bani necesari continuarii proiectului autostrazii Bors-Brasov, contract obtinut de firma americana Bechtel. "Proiectul nu va fi oprit. La rectificarea bugetara vor exista cel putin 213 milioane de dolari pentru continuarea autostrazii", a precizat Boc. El a mentionat ca executivul va cauta "si alte surse de finantare" pentru a completa suma de 330 milioane dolari, totalul necesar pentru finalizarea lucrarii.

Boc a precizat ca subiectul autostrazii "n-a fost motiv de tensiune" in cadrul Aliantei sau in discutiile din cadrul Coalitiei. Presedintele Traian Basescu a atacat in campania electorala guvernul Nastase, acuzind ca a atribuit firmei Bechtel contractul de construire a autostrazii fara licitatie. Pe atunci presedinte al PD, acesta a cerut insistent anularea contractului. (Adriana Istodor)

Ministerele trebuie sa stringa cureaua

Rectificarea bugetara va fi operata pina la sfirsitul lunii aprilie, fiind necesara pentru a acoperi "gaurile din buget de 40.000 de miliarde lei" mostenite de la guvernarea PSD, a precizat ieri presedintele interimar al PD, Emil Boc. El a anuntat ca liderii coalitiei guvernamentale se vor intilni miercurea viitoare cu premierul Tariceanu pentru a discuta despre rectificare.
Boc a explicat ca cele 40.000 de miliarde reprezinta sporuri si drepturi salariale acordate de PSD ca "pomeni electorale" neprinse insa in bugetul pe 2005.

El a atentionat ca in cazul in care nu se va face o rectificare bugetara, in octombrie "nu vor mai fi bani pentru a-i plati pe bugetarii Romaniei".
Liderul PD a enumerat citeva "pomeni electorale" marca PSD - 6.000 de miliarde pentru pensiile agricultorilor, 4.000 de miliarde reprezentind indexari pentru alocatiile monoparentale, 15.000 de miliarde pentru cresterile salariale.

Liderul PD spune ca la rectificare banii vor fi luati din caciula investitiilor de capital, care vor fi reduse in consecinta. "Toate ministerele vor avea de suferit din cauza pomenilor electorale, iar obiectivele de investitii vor trebui sa fie reanalizate", a precizat liderul PD, care a declarat ca reducerea investitiilor "afecteaza programul de guvernare" asumat de Alianta.
"Vor fi reduceri de la cabinetul primului-ministru pina la secretariatul general al guvernului. Asta se intimpla cind un partid confunda banul public cu principiile campaniei electorale", a afirmat Boc.